hajvegMinden hosszú hajat viselő nőnél jelentkezik ez a probléma, talán akkor is, ha betartottuk az egészségügyi vágásokat, valószínűleg nektek is volt már szerencséd a sprőd haj tapintásához, ami töredezett hajvégeket okoz.

Rengeteg tényező okozhatja, a töredezett hajvégeket:

Agresszív samponok, melyekben túl sok az allergén vagy bőrt irritáló vegyszer, forró hajszárító és az egyenes hajra éhezőknél a hajvasaló vagy túl nagy igénybevétel követelő különböző kémiai alapú kezelések miatt. A hajvégek különösen érzékenyek, és a hajat látványosan öregíti a töredezett hajvégek jelenléte, lassan élettelenné válik. Pedig nem erre vágyunk, mert ha csak egy vállig érő hajról is beszélünk, azt már legalább három éve növesztgetjük, állandó súrlódásnak, kopásnak van kitéve.

Szerencsére már rengeteg készítményt lehet erre a dilemmára kapni, mind ápoló és styling termékek között is válogathatunk.

A legoptimálisabb, ha olyan sampont és balzsamot, valamint egyéb hajápoló készítményeket használunk, melyek teljes mértékben organikusak, tehát kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készülnek. Ezt nem túl könnyű beszerezni és sajnos az áruk is magasan felette áll az általános kozmetikumoknak, mégis megéri, mert csak ennyi szükséges ahhoz, hogy megőrizzük hajunk vitalitását.

Számos gyártó merít ihletet a természetből, az élővilág rengeteg kincset rejt bőr és a haj ápolására. Megannyi kutató munka eredményeként alkottak meg vitaminokkal, ásványi anyagokkal dúsított hajpakolásokat, olajokat, melyek összetevői bezárják a hajvégeket és simítják a haj külső rétegeit és emellett még táplálják is azt. Sőt már a styling és a finish termékekben is megtalálhatóak azok a komponensek, amik nem csak a formázást teszik lehetővé, hanem mélyen beépülve a hajba, sokszor hő hatására aktiválódva belülről építik ujjá a szerkezetet.

Ezeket az alkotóelemeket tartalmazhatják a fák, növények levelei, termései vagy azok magjainak kisajtolt olaja. A töredezett hajvégek számára kifejlesztett kezelések olyan restrukturáló olajt tartalmaznak, ami bevonja a hajvégeket egy vékony filmréteggel, belülről erősíti, így gátolja a töredezést. Napjainkban legnépszerűbb az argán olaj, mely gazdag E-vitamin forrása a hajnak, rengeteg antioxidánst tartalmaz, védi a hajat az öregedéstől, tökéletes ápolást nyújt és nem utolsó sorban védenek a hő károsodástól is.
Sokak által ismert a maracuja, a datolya, a jojoba és a makadámia, melyek megtalálhatóak rengeteg samponban, balzsamban, de olaj formájában a leghatékonyabbak a törülköző nedves haj teljes hosszán használva, mert extra kondicionálást, egészséges fényt, lágyságot nyújtanak. És végül a kedvencünk, az új őrület a licsi! Természetes ásványi anyagokban, C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag, erős védelmet nyújt a nap káros sugarai és más légköri hatások ellen, megóvja a hajszínt a kifakulástól és a kapilláris hajszerkezetet az elvékonyodástól, revitalizáló és öregedés gátló hatással rendelkezik.

Egy keratin kezelés egy szalonban nem kevesebbet, mint hat hónapot ígér hajtöredezés és sprődség nélkül. Ezekben a kezelésekben a fodrász hővel és egy speciális feltöltő folyadékkal dolgozik. Ennek eredményeképpen a haj egészségesebbnek és simábbnak tűnik, hiszen a hajunk egy egyszerű vázfehérje és ennek tökéletes építő eleme a keratin.

Ha végleg meg akarod előzni a hajvégek töredezését, mindenképpen jó minőségű eszközökre van szükséged. Felejtsd el, hogy olcsó fésűkkel, fémsörtéjű kefékkel próbálkozol. Ezek helyett a természetes (vaddisznó) sörtékkel rendelkező kefék, a csont- vagy fafésűk használata ideális. De kiváló választás beszárításhoz a kerámia bevonatú, ionizált kefe is, mely véd a statikus feltöltődés ellen. A sűrűfogú, a hajhoz különösen durva bontófésűk és hajkefék használata is kerülendő!

Arról azonban nem esett szó, hogy nem csak hajápoló készítmények segítségével kell hidratálni és táplálni a hajat, hanem az étkezésünkre és a folyadékbevitelre is sokkal jobban oda kell figyelni, mert ezek is nagymértékben befolyásolják a haj dehidratáltságát.

A Milk_shake szereti a hajad, ezért ajánljuk, és azért is, mert természetes összetevői kompromisszumok nélkül varázsolják élettel telivé hajad!

A Milk_shake-nek egy kihívás, hogy a természetes és organikus összetevőket használva, megőrizze a minőséget és a kiválóságot. Mindegyik hatóanyaga gondosan válogatott, hogy hosszú távú eredményt érjen el a hajat egészségessé, kezelhetővé, élettel telivé és ragyogóvá téve.

AJÁNLJUK:

Milk Shake Glistering Serum

Milk Shake Glistering Serum

Egy innovatív szérum, ami abesszin olajat és datolya mag olajat tartalmaz, igy megkönnyíti a haj kezelhetőségét a styling alatt vagy utána. Megvédi a haj kapilláris rostjait a hő és mechanikai hatásoktól. Lesimítja a haj kutikuláját, ezzel különleges fényt és puhaságot kölcsönöz neki. Lágyságot és könnyen fésülhetőséget garantál és segít megőrizni a haj optimális hidratáltságát.
Használd nedves hajra styling előtt, vagy száraz hajra hajvégápolóként.

 

Milk Shake Styling Potion

Sokoldalú és egyedi formázó gél, ami tejfehérjéket és licsi kivonatot tartalmaz. Egyszerre formáz és kondicionál, kisimítja a haj kutikuláját, volument és természetes tartást ad a hajnak.
Használd nedves hajra styling előtt.

Milk Shake Styling Potion

Milk Shake Styling Potion

HairStore-bemutatkozás:

Két olasz professzionális hajkozmetikai termékekkel foglalkozó cég (Z.one concept, Selective professional) kizárólagos magyar forgalmazói. 13 éve vannak a magyar piacon, de eddig csak fodrászoknak értékesítettek területi képviselőkön keresztül. Tavaly decemberben nyitották az első referencia üzletünket (Budagyöngye Bevásárlóközpont Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 121.), ami már megnyitotta az utat a végfogyasztó, vagyis a hajukkal otthon minőségi szinten foglalkozni vágyó emberek felé. Hitvallásuk az, hogy a vevő egy rövid haj- és fejbőrvizsgálat után a számára legmegfelelőbb termékeket kapja a kezébe és hozzá részletes szaktanácsadást a termékek precíz használatáról.

Ezeket a termékeket világszerte 46 országban forgalmazzák és prémium minőségű kategóriát képviselnek, így elengedhetetlen a termékek ismeretének magas szintű elsajátítása. Ezért szakembereik folyamatosan részt vesznek a két olasz cég oktatásain, továbbképzésein, megismerve az újdonságokat is.

Szöveg: Szász Irma és Vertetics Noémi

hairstore
A Milk_shake termékekről még itt olvashattok!