gondor_hajA göndör vagy hullámos hajjal megáldott hölgyek többsége egyenes hajra vágyik, mert könnyebb kezelhetőséget kíván és élettel telibb, ápoltabb hatást kelt. Ezt néha sajnálattal halljuk mi fodrászok, hiszen egy göndör, illetve hullámos haj is tud puha, fényes és nagyon csábító lenni. Ehhez csak a megfelelő trükkökre van szükség, amelyekkel megszelídíthetőek a fürtök és könnyen alkalmazhatóak otthon is. Ami még számunkra egy jó hír, és amit örömmel látunk, hogy idén a divat világában sem a szög egyenesre vasalt haj a trend, inkább a kócos tengerparti strand hatás, akár hullámokkal, vagy göndörön hordva.

  • A göndör haj szinte mindig szárazabb, sprődebb és több törődést igényel. Mivel a tincsek nem érintkeznek közvetlenül a fejbőrrel, kevesebb faggyúmirigy termelte természetes tápanyag oszlik el a hajszálakon. Ennek következményeként a göndör haj rendkívül érzékeny a sérülésekre és nem tartja magában a nedvességet. Nagyon fontos ezért, hogy hajunkat addig ápoljuk különös figyelemmel, amíg az nedves.
  • Csavarjunk a hajunk köré törülközőt, és mosás után finom nyomkodással itassuk fel a vizet róla, sose durva dörzsöléssel töröljük szárazra. Ritka fogú fésűvel fésüljük.
  • A göndör tincsek a gazdag táplálást kedvelik. Gyakorlatilag nem lehet túl sok balzsamot és pakolást tenni rá. Azokban a készítményekben, amelyek kifejezetten göndör és hullámos hajra készülnek, mindig több a tápláló hatóanyag. Ezek, a természetes lipideket tartalmazó samponok, balzsamok vagy mélytápláló maszkok (shea vajjal, jojoba olajjal, makadámia olajjal) minden hajtípusnak jót tesznek és védőréteget vonnak a hajszálak köré. Ez a réteg biztosítja, hogy a göndör fürtök megtartsák formájukat, segítenek a nedvességháztartást balanszban tartani és lesimítják a kutikulát, hogy ragyogó, fénylő eredményt kapjunk. A formázó készítményeink is kifejezetten göndör hajra készült termékek legyenek, mert ezek tartást is biztosítanak és gyönyörű határozott tincseket kapunk általuk.
  • A hőnek további káros hatása van a göndör hajra, ha mégis a szárítás mellett döntünk, akkor úgy tudjuk még szert tenni szép loknikra, ha alacsony fokozaton, diffúzorral felszerelt hajszárító segítségével szárítjuk meg.
  • Ha átmenetet vágatunk a hajunkba, az különösen szépen kiemeli a loknikat. De vigyázat, nehogy túl rövid legyen a fejtetőn, mert azzal a rettegett “pudli kutya” külsőt érhetjük el.
  • És ha meg vagyunk a formázással, jöhet a finish. Akkor szoktunk találkozni az elektrosztatikus feltöltődéssel, ha a fürtjeink igazán könnyűek és rugalmasak. Ha néhány rakoncátlan hajszál nem akar a helyére kerülni, vagy ha hatalmas volument kaptunk, akkor a styling termékek többsége formázás utáni hangsúlyozásra is használható, akár egy jó wax.
Ajánlataink:

 

MILK_SHAKE CURL PASSION SHAMPOO
MILK_SHAKE GÖNDÖR HAJRA VALÓ SAMPON hullámos/göndör hajra
Speciális sampon, mely a göndör haj gyengéd tisztítására, hidratálására, kondicionálására és a kócosság megszüntetésére lett kifejlesztve. Az aktív hatóanyagoknak köszönhetően, elősegíti a hajfürtök formázását és meghosszabbítja tartósságát. A haj rugalmas, kondicionált és ragyogó lesz használatától.
Használat: Egyenletesen oszlassa el nedves hajon, majd öblítse le. Ismételje meg, ha szükséges.

MILK_SHAKE GÖNDÖR HAJRA VALÓ SAMPON hullámos/göndör hajra

MILK_SHAKE GÖNDÖR HAJRA VALÓ SAMPON hullámos/göndör hajra

MILK_SHAKE CURL PASSION MASK
MILK_SHAKE GÖNDÖR HAJRA VALÓ MASZK
Hatóanyagokban gazdag maszk kifejezetten göndör hajra alakítva, mély hidratálást és kondicionálást biztosít, megszünteti a kócosságot. Az aktív hatóanyagoknak köszönhetően elősegíti a loknik formázását és meghosszabbítja a tartósságát. A haj rugalmas, kondicionált és rugalmas lesz.
Használat: A megmosott, törülközőszáraz hajon alkalmazva egyenletesen oszlassa szét, hagyja hatni néhány percig, majd alaposan öblítse ki.

 

MILK_SHAKE GÖNDÖR HAJRA VALÓ HAJFORMÁZÓ

MILK_SHAKE GÖNDÖR HAJRA VALÓ MASZK

MILK_SHAKE CURL PASSION DESIGNER
MILK_SHAKE GÖNDÖR HAJRA VALÓ HAJFORMÁZÓ

Kordában tartja a hullámokat és harcol a kócosság ellen styling polimerekkel, amik modellezik és kondicionálják a hajat. Az aktív összetevők hosszan tartó hullámokat eredményeznek, rugalmassá, kondicionálttá és ragyogóvá téve a hajat.
Használat: Vigye fel nedves hajra, masszírozza be, hogy fényes és tartós hullámokat hozzon létre.

 

MILK_SHAKE GÖNDÖR HAJRA VALÓ HAJFORMÁZÓ

MILK_SHAKE GÖNDÖR HAJRA VALÓ HAJFORMÁZÓ

MILK_SHAKE GLISTERING SPRAY> NO FRIZZ
MILK_SHAKE GUBANCTALANÍTÓ FÉNYT ADÓ SPRAY
Különleges fény spray, ami tartós ragyogást és fényességet, biztosit minden hajtípusnak, megszüntetve a haj elektrosztatikus feltöltődését. Megkönnyíti a megszárított haj fésülhetőségét, lágyságot, fényt és könnyen fésülhetőséget garantál. Segít megőrizni a haj optimális hidratáltságát. Megkönnyíti a haj fésülhetőségét, miközben különlegesen puhává és ragyogóvá varázsolja a hajszálakat.
Használat: 20 cm távolságból porlasszon közepes mennyiséget a kész frizurára

MILK_SHAKE GUBANCTALANÍTÓ FÉNYT ADÓ SPRAY

MILK_SHAKE GUBANCTALANÍTÓ FÉNYT ADÓ SPRAY

HairStore-bemutatkozás:

Két olasz professzionális hajkozmetikai termékekkel foglalkozó cég (Z.one concept, Selective professional) kizárólagos magyar forgalmazói. 13 éve vannak a magyar piacon, de eddig csak fodrászoknak értékesítettek területi képviselőkön keresztül. Tavaly decemberben nyitották az első referencia üzletünket (Budagyöngye Bevásárlóközpont Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 121.), ami már megnyitotta az utat a végfogyasztó, vagyis a hajukkal otthon minőségi szinten foglalkozni vágyó emberek felé. Hitvallásuk az, hogy a vevő egy rövid haj- és fejbőrvizsgálat után a számára legmegfelelőbb termékeket kapja a kezébe és hozzá részletes szaktanácsadást a termékek precíz használatáról.

Ezeket a termékeket világszerte 46 országban forgalmazzák és prémium minőségű kategóriát képviselnek, így elengedhetetlen a termékek ismeretének magas szintű elsajátítása. Ezért szakembereik folyamatosan részt vesznek a két olasz cég oktatásain, továbbképzésein, megismerve az újdonságokat is.

Szöveg: Szász Irma és Vertetics Noémi

hairstore