Kezdőoldal / Arcápolás / 10 +1 tanács a napi bőrápoláshoz

10 +1 tanács a napi bőrápoláshoz

10 +1 tanács a napi bőrápoláshoz

10+1 rapid tippet adok most Neked a napi bőrápolásodhoz. Biztos van közte olyan amit már ismertél, de olyan is, ami újdonság lesz a számodra.

  1. Kezd a napot a bőrtípusodnak megfelelő arctisztítóval (normál bőr, érett bőr, száraz bőr, érzékeny bőr— arctej, kombinált bőr, zsíros vagy pattanásos bőr— arctisztító zselé, arcra való szappan)
  2. Ne hagyd ki a tonikot, mert rengeteg nedvességet juttat a bőrödbe.
  3. Nyáron fényvédős, télen kicsit zsírosabb védő krémet használj!
  4. A szemkrémet mindig a nappali krém előtt tedd fel.
  5. Ha nem szereted az alapozót elég csak a szemed köré, az orr hajlatod két oldalára, valamint az álladra tenni belőle.
  6. Legyen a táskádba porpúder, amivel felfrissítheted a sminked napközben.
  7. A sminked lemosásához vizezd be a vattát és arra tedd a lemosót. Sokkal könnyebben lejön a smink és közben nem húzod a bőröd sem.
  8. A bőrradírozást inkább este csináld a bőrtípusodnak megfelelő radírral. (normál bőr-szemcsés, enzimes és az AHA-savas is jó, érett, száraz, érzékenybőr—jobb az enzimes és az AHA-savas peeling, kombinált, zsíros bőr-mind 3 típus megfelelő, pattanásos bőr-enzimes, AHA-savas bőrradír. TILOS a szemcsés radír)
  9. Használj időnként hidratáló, tápláló arcmaszkot. Bőrtípusodtól és évszaktól függ, hogy milyen gyakran érdemes feltenni egy pakolást a bőrödre.
  10. Használj éjszakai krémet. Ha nagyon zsíros a bőröd, akkor egy hidratáló emulziót. Ha kiszárad a felszíne fokozódhat a zsírosodás, ezért kell az ilyen bőrre is hidratáló

+ 1. Ha reggelre duzzadt szokott lenni a szemed, akkor szemkrém helyett használj szemkontúr zselét, amit nyomkodó mozdulatokkal tegyél fel a szemed köré.

Arcápolási tippekért nézd meg a Szépleszel Beauty Youtube csatornáját!

Kérdésed van a témával kapcsolatban? Kérdezz bátran!

Email formájában vedd fel velem a kapcsolatot, ha tanácsadásra van szükséged! Vagy tedd fel a kérdésedet a cikkhez kapcsolódóan, hátha a válasz majd másnak is segít!

A kérdésedet itt is felteheted!

Szerző: Borsche Annamária

ugrás fel