Kezdőoldal / Arcápolás / Arcápolási rutin kombinált bőrre

Arcápolási rutin kombinált bőrre

Arcápolási rutin kombinált bőrre

Ahhoz, hogy a bőr a legjobb formában legyen elengedhetetlen egy jó arcápolási rutin kialakítása. Több tényező is befolyásolja a használt termékek típusát. És azt is jó tudni, hogy milyen sorrendben következnek egymás után az arcápolók. Ebben a bejegyzésben egy kombinált/vegyes típusú bőr napi arcápolási rutinjával ismerkedhettek meg.

A kombinált bőrtípus jellemzője, hogy két vagy több bőrtípus is található az arcon. A leggyakoribb kombináció a T-vonalban zsíros, az arc két  oldalán szárazabb, vízhiányosabb bőr részekkel. Ennél a típusnál az ápolás célja a zsírosabb részeken normalizálni a faggyú mirigyek működését, az arc két oldalán pedig a hidratáció visszaállítása. Ha a szem környékén megjelentek a ráncok, akkor valószínűleg ott zsírhiány is  fellépet, ezt külön szemápolóval kell kezelni.

A napi ápolási rutin reggeli és esti programból áll. Részben megegyezik a két folyamat, de a krémek típusában biztosan lesz eltérés.

Reggeli ápolási sorrend:

 

Kozmetikum típusa: arctej/arctisztító gél

A kombinált bőrtípus a szerint, hogy mennyire zsíros a T-vonalban a bőr használhat arctisztító gélt vagy arctejet a bőr letisztításához.

Ajánljuk:

Purexpert Extra-Komfort Tisztító Zselé Normál-Kevert Bőrre

Balancing Arctisztító Zselé Olajos és kombinált bőrtípusra

Algotherm Habzó Arctisztító gél

Tonizálás:

Kozmetikum típusa: arctonik

A kombinált bőrtípusra enyhén alkoholos tonikot, hámlasztó hatású és alkohol mentes tonikot is lehet használni. A bőrt megszabadítja a felszíni faggyútól és nedvességet is juttat a bőrfelszínre.

Ajánljuk:

Purexpert Bőrradír Hatású Folyadék Normál – Kevert Bőrre

Excel Oxigén Oxigenizáló Tonik

Algotherm Kímélő micella tonik

Szemápolás:

Kozmetikum típusa: szemápoló krém/zselé

A kombinált bőr fiatal és idősebb korban is előfordulhat. A 20-as, 30-as korosztálynál még a szem körüli bőr feszes, ezért a szemápolót ki is lehet hagyni,elég a nappali krémből ide tenni egy kis mennyiséget. Ha esetleg duzzadt, ödémás a szem, akkor érdemes szemzselét használni, ez segít a pangó vizet kordába tartani. 35 év felett előfordulnak már a ráncok,ebben az esetben nappalra a szemkrém a legjobb megoldás.

Ajánljuk:

Algotherm Szem hidratáló krém gél
Excel Oxigén Sejtregeneráló Szemkontúr Krém
Serum Elixir Szemkontúr Ránctalanító Elixír

Nappali ápoló:

Kozmetikum típusa: hidratáló krém/emulzió

A kombinált bőr nappali ápolását a különböző bőrtípusoknak a kombinációja határozza meg. Ha a T-vonal zsírosabb, akkor az emulziók lágyabb, vizesebb állaga nem fokozza a faggyú termelést, ezért jól használható az ilyen bőrre. Ha téli időszak van, vagy kevésbé zsíros a bőr, akkor a nappali hidratáló krém a megfelelő választás.

Ajánljuk:


Excel Oxigén Bőrfiatalító Sejtregeneráló Krém
Purexpert No-Stress Hidratáló-Szabályozó Krém normál-kevert Bőrre
Hydractive krém normál-kevert bőrre

Esti ápolási sorrend:

 

Sminklemosás:

Kozmetikum típusa: sminklemosó folyadék

Lehet folyadék vagy tej állagú, esetleg lemosóval átitatott kendő. A lényeg, hogy első lépés a smink eltávolítása sminklemosóval. Az arctej és a zselé is oldja a sminket, de akkor kétszer kell megtisztítani a bőrt, hogy teljesen tiszta legyen az arc és esetleg a szemet is csípheti.

Ajánljuk:

Kétfázisú sminklemosó
Express Sminkeltávolító és Szemkontúr Lemosó

Letisztítás, tonizálás és a szemkontúr ápolás ugyan az, mint reggel.

Éjszakai ápoló:

Kozmetikum típusa: éjszakai krém/24 óráskrém

Az éjszakai krém típusát szintén meghatározza a bőr zsíros részeinek állapota, valamint, hogy milyen évszak van. És befolyásolhatja a választást az is, hogy milyen típusú terméket szeret valaki használni.

Ajánljuk:

Algotherm Éjszakai Arctisztító krém
Timexpert SRNS Intenzív Regegeneráló Komfort Éjszakai Krém

Kiegészítő ápolás:

A kombinált bőrre nagyon jó hatással van a heti bőrradírozás. Hetente egyszer egy  hidratáló maszk is  nagyon jó hatású lehet.

Ha kialakítottál egy jó ritmust az arcápolásban biztos, hogy ritkábban fordulnak elő problémák a bőröddel. A titka a megfelelő típusú kozmetikum kiválasztása és a helyes sorrend alkalmazása.

Kérdésed van a témával kapcsolatban? Kérdezz bátran!

Email formájában vedd fel velem a kapcsolatot, ha tanácsadásra van szükséged! Vagy tedd fel a kérdésedet a cikkhez kapcsolódóan, hátha a válasz majd másnak is segít!

 

A kérdésedet itt is felteheted!

Szerző: Borsche Annamária

ugrás fel