Kezdőoldal / Arcápolás / Meddig elég egy kozmetikum?

Meddig elég egy kozmetikum?

Meddig elég egy kozmetikum?

Biztos felmerült már benned is a kérdés, hogy egy-egy tégely krém vagy egyéb kozmetikum vajon mennyi ideig elég. A vásárlásnál azt gondolom ez is fontos szempont. Hiszen nem mindegy, hogy havonta vagy csak negyedévente kell újra beszerezned az arckrémedet.

A legtöbb arckrém 50 ml-es kiszerelésben kapható, az arctisztítók, tonikok általában 150-200 ml-esek. A bőrradírok, arcmaszkok 50-75-150 ml, a testápolók, testradírok 200-250 ml-esek.

 

De nem csak a kiszerelés határozza meg, hogy mikor fogy el az arckrémed, hanem attól is függ, hogy megfelelő-e a bőrödre az adott termék. Ha például száraz a bőröd, de a krém, amit használsz kevésbé zsíros, akkor biztos, hogy nagyobb mennyiséget fogsz felkeni a bőrödre, ezért hamarabb fog elfogyni.

 

Az évszak és az időjárás is befolyásolja a használandó mennyiséget. Télen a hűvös, szeles időben nappalra nyugodtan használhatsz egy kicsit többet, nyáron viszont kevesebbet igényel a bőr a meleg miatt. Ha alapozót is használsz minden nap, és mondjuk egy ápoló, hidratáló hatásúra esett a választásod, akkor a nappali krémből is kisebb mennyiség fog fogyni.

 

Abban az esetben, ha külön éjszakai és nappali krémet is használsz 3-4 hónap alatt fog elfogyni a krémed.

 

Amikor a megfelelő krémet használod, ami jó a bőrtípusodra, az évszaknak megfelelő, akkor egy 50 ml-es krém 3-4 hónapig kell, hogy kitartson. Ha hamarabb elfogy, akkor érdemes más arcápolót választanod, mert valószínűleg nem a Te bőrödre találták ki.

 

Ha pedig sokkal később fogy el, akkor valami miatt valószínűleg nem szereted használni. Ilyenkor is jó döntés egy új arcápoló választása.

A bőrradírt minden bőrtípusnak más-más időközönként kell használni, ettől is függ, hogy meddig elég a termék.

Ha zsíros a bőröd, akkor hetente minimum egyszer, de akár kétszer is leradírozhatod az arcod, ebben az esetben 6-8 hétig elég egy 50-75 ml-es termék.  Ha kombinált, akkor heti egy alkalommal érdemes használnod az arcradírt, 10-14 hétig tart majd ki.  Ha érett a bőröd, akkor 10 naponta. 12-16 hét. Ha száraz és/vagy érzékeny, akkor két hetente, esetleg havonta egyszer, ilyenkor egy fél évig vagy tovább is használhatod ugyan azt a terméket.

Az arcmaszkokkal elég egyszerű a helyzet. A legtöbbet általában havonta egyszer ajánlják használni, így egy krémes maszk 0,5-1 évig is elég. Persze ebben az esetben figyelni kell a szavatossági időt és, hogy hogyan kell tárolni a kozmetikumot. Ha zsíros a bőröd és hetente használsz faggyúmirigy szabályzó hatású vagy tisztító maszkot, akkor lehet, hogy 2-3 havonta lesz szükséged egy új termékre.

Az arctisztítókban és tonikokban igaz, hogy nagyobb mennyiség van, de az arcodra is többet kell belőlük használni. Míg az arckrémből általában elég egy borsónyi, addig a tisztítókból egy diónyi mennyiségre van szükség. Ha reggel este használod ezeket a termékeket, akkor szintén 3-4 havonta fogsz vásárolni egy újat.

A szemkrémekből általában 15 ml-t tesznek egy tégelybe vagy flakonba. Ha pumpás kiszerelésű krémed van akkor a legjobban akkor tudsz vele takarékoskodni, ha nem a kezedre, hanem egyből a szemed alá teszel belőle egy-két pöttyöt. Aztán az ujjaddal szépen, körkörösen bemasszírozhatod. Ha tégelyben van a krém, akkor egy kisebb spatula vagy krémkanál segítségével vegyél ki egy kis mennyiséget és szintén tegyél kis pöttyöket belőle a szemed alá. Ezt például az arckrémnél is megteheted. Higiénikusabb és takarékosabb megoldás, mintha az ujjaddal nyúlsz a tégelybe.

Általában egy ilyen krém 3-4 hónapig elegendő.

Kérdésed van a témával kapcsolatban? Kérdezz bátran!

Email formájában vedd fel velem a kapcsolatot, ha tanácsadásra van szükséged! Vagy tedd fel a kérdésedet a cikkhez kapcsolódóan, hátha a válasz majd másnak is segít!

 

A kérdésedet itt is felteheted!

Szerző: Borsche Annamária

 

 

ugrás fel