Kezdőoldal / Napozás, fényvédelem / 5 jó tanács az önbarnítók használatához

5 jó tanács az önbarnítók használatához

5 jó tanács az önbarnítók használatához

onbarnitasA nyári napot nem mindenki szereti. Van akinek a bőre nem bírja a napozást, és van akinek nincs ideje vagy türelme kivárni, még szépen egyenletesen lebarnul. Szerencsére manapság már nagyon korszerű önbarnító termékeket lehet kapni, melyekkel elérhető a kívánt barnaság. Viszont nem mindegy, hogy hogyan használjátok ezeket a termékeket, hogy jó legyen a végeredmény. Összeszedtem nektek néhány jó tanácsot, ami segíthet az önbarnító használatában.

Első tanács:

 

Határozd meg, hogy milyen eredményt szeretnél és ahhoz válaszd ki az önbarnítót. Ha csak az arcodat szeretnéd barnítani, akkor válassz olyan terméket, amelyet kifejezetten arc barnításra javasolnak. Ugyanis ezekben olyan hatóanyagok vannak, amelyek ápolják az arcbőrt.

Ha az egész testedet akarod barnítani, akkor válassz önbarnító krémet, vagy habot.

Második tanács:

 

Önbarnító használata előtt mindig radírozd le a bőröd. Ha ugyanis száraz és kicsit hámló bőrre kened a barnítót foltos lesz és kevésbé tartós.

Nem tudod, hogyan radírozd le a bőröd? Bőrradírozási technikáról tölts le ezt a leírást!

Harmadik tanács:

 

Az önbarnító krémet vagy habot mindig gumikesztyűbe kend fel, mert a tenyeredet is megfogja. Nem szabad egyszerre nagy mennyiségű krémet feltenni, mert nem lesz egyenletes. A barnítót mindig tedd a tenyeredbe, oszlasd szét, majd egyenletes,simító mozdulatokkal kend fel a bőrödre.

Ha sötétebb színt szeretnél, akkor másnap ismételd meg az eljárást, ne egyszerre tegyél fel sok krémet.

Negyedik tanács:

 

Ha az arcodat barnítod, akkor nagyon kell arra figyelni, hogy a szemöldökre és a hajra ne  kerüljön az önbarnítóból, mert megfogja és sárgás színű lesz.

Ötödik tanács:

 

Ha kész a barnítózás és szép egyenletes a színed, akkor naponta be kell testápolózni a bőröd. Ha száraz a bőr, akkor hamar “lepereg” róla a barnaság.

 

Ha foltos lesz a végeredmény
, akkor elég nehéz kijavítani a dolgot. Ahol világosabb a bőr oda lehet tenni egy kis barnító krémet. Ha sötétebb csíkok maradtak a bőrödön, akkor bőrradírral lehet próbálkozni, de nem szabad túl dörzsölni, nehogy sérüljön a bőr.

 

Önbarnítók>>

 

Kérdésed van a témával kapcsolatban? Kérdezz bátran!

Email formájában vedd fel velem a kapcsolatot, ha tanácsadásra van szükséged! Vagy tedd fel a kérdésedet a cikkhez kapcsolódóan, hátha a válasz majd másnak is segít!

 

A kérdésedet itt is felteheted!

Szerző: Borsche Annamária

ugrás fel