Kezdőoldal / Napozás, fényvédelem / Tippek a nyári barnaság megőrzésére

Tippek a nyári barnaság megőrzésére

Tippek a nyári barnaság megőrzésére

Biztos szeretnéd Te is megőrizni minél tovább a nyáron megszerzett szép barna bőrszínedet. Íme néhány tipp, hogy sokáig gyönyörködhess a napbarnított színedben.

 

1. Óvatos bőrradírozás

A napozás során a bőr felső rétege kiszárad, elveszíti nedvességtartalmát. Ilyenkor egy vékony fátyolszerű réteg fedi a testünket, melyet bőrradírral távolíthatszel. Az elhalt hámsejtek  eltávolításával a bőröd egyenletesebb lesz és a hidratáló anyagok is könnyebben felszívódnak. A radírozást óvatosan, körkörös mozdulatokkal végezzd az egész testeden. Válassz  olyan testradírt, mely nem durva szemcsés és hidratáló anyagokat is tartalmaz.

2. Hidratálás, bőrtáplálás

A napozás során elvesztett nedvességet testápolókkal pótolhatjuk vissza. Válassz  testápoló tejet, vagy testápoló nektárt. Ezek könnyű hidratálók, nem nehezítik el a bőrt. Kellemes hűs érzést adnak és könnyen felszívódnak.  És ha fokozni szeretnéd a barnaságot, akkor olyan testápolót használj , amelyben van némi önbarnító is.

3. Bronzos smink

Szuper barna hatás érhető el a bronzosító púderek használatával. Egy nagy ecsettel vigyél fel az arcra, dekoltázsra és a karra is a porból. Fokozatosan rétegről rétegre haladj, hogy finom és természetes hatást érj  el. Ha túl sok barnítópor került a bőrre, akkor egy kevés világos színű porpúderrel át kell pamacsolni a felületet!

Az arcodon pedig használj  arany, narancs és korall árnyalatokat. Ezek a színek nagyon jól kiemelik a barnaságot.

Fokozhatod a hatást egy kevés highlighterre a karokon és a kulcscsonton.

4. Önbarnítók

És ha már végképp elkezd a bőrödről a nyári barnaság eltűnni, használj  önbarnítót.  Manapság sok féle és jó minőségű barnítóval találkozhatsz. Ezek a termékek oxidáció segítségével a bőrfelszín legfelső rétegét  színezik meg. Viszont csak akkor adnak egyenletes barna színt, ha előtte és utána megfelelően kezeled a bőröd. A bőr radírozása ilyenkor is fontos és a hidratálás is.  A száraz és egyenetlen bőrfelületen nem egyenletesen szívódik fel az önbarnító, ilyenkor tapasztalhatod, hogy eltérő színűek a különböző testtájak és foltos is lehet a bőrfelszín.

Ezeket az önbarnítókat ajánljuk Neked>>

5. Barna szín belső segítséggel

Kaphatók olyan  táplálék-kiegészítők, melyek béta-karotin- és vitamintartalmuknak köszönhetően előkészítik a bőrt a napozásra. Belülről erősítik a bőr védelmi rendszerét, fokozzák a barnulást és a barnaság tartósságát.

Kérdésed van a témával kapcsolatban? Kérdezz bátran!

Email formájában vedd fel velem a kapcsolatot, ha tanácsadásra van szükséged! Vagy tedd fel a kérdésedet a cikkhez kapcsolódóan, hátha a válasz majd másnak is segít!

 

A kérdésedet itt is felteheted!

Szerző: Borsche Annamária

ugrás fel