Kezdőoldal / Arcápolás / Arcápolási rutin érett bőrre

Arcápolási rutin érett bőrre

Arcápolási rutin érett bőrre

Az érett bőr ápolása is nagy odafigyelést igényel, hiszen itt már több problémával is találkozunk. Nem csak a bőr hidratálásával, hanem a feszesítéssel, a ráncok csökkentésével is foglalkozni kell. A napi ápolási rutin hasonló felépítésű, mint a többi bőrtípusnál, egy-két ponton van csak eltérés.

Az érett bőrtípus jellemzője, hogy a mélyrétegekben is vízhiány alakult ki, ennek következtében a bőr elvesztette rugalmasságát. Ez a bőrtípus a kor előre haladtával alakul ki, legtöbbször fakó színű, érdes tapintású és ráncok is láthatunk már rajta. A pórusai kicsik, de hosszú, fonal szerű komedók találhatók bennük, főleg az áll és az orr területén. Az arcápolás célja a nedvesség pótlása, a ráncok csökkentése, a bőr rugalmasságának fokozása.

A napi ápolási rutin reggeli és esti programból áll. Részben megegyezik a két folyamat, de a krémek típusában biztosan lesz eltérés. És kiegészítő kezelésekre is szükség van.

Reggeli ápolási sorrend:

 

Kozmetikum típusa: arctej

Az érett bőrnél már az arctej kiválasztásával segíthetjük a bőr nedvességtartalmát fokozni. Léteznek olyan arctejek, amelyek nem csak tisztítanak, hanem ápoló, hidratáló hatóanyagokat is tartalmaznak.

Ajánljuk:

Essential arctisztító tej normál és száraz/érzékeny bőrre

Algotherm Kímélő Arctisztító tej
Hydra Quick Aktív Tisztító Tej

Tonizálás:

Kozmetikum típusa: arctonik

Az érett bőr nedvesség tartalma alacsony, ezért kerülni kell az alkoholos, szárító hatású tonikokat. A megfelelő ápoló magas víztartalmú és nem szárítja a bőrt.

Ajánljuk:

Algotherm Kímélő micella tonik
Eclat Jeunesse Gyümölcssavas peeling hatású tonik

Essential Tonik Normál és Száraz/érzékeny bőrre

Szemápolás:

Kozmetikum típusa: szemápoló krém

Az érett bőrtípusnál valószínűleg a szemkörül már láthatók a ráncok, ezért tápláló, ránctalanító és feszesítő hatású szemkrémet érdemes használni. Nappalra inkább feszesítő hatású legyen a krém, ezek kevésbé zsírosak, így a smink nem kenődik el.

Extra tipp hogy a szemkrém még hatásosabb legyen:

Az arc letisztítása és tonizálás után  tégy pár csepp szemkrémet körbe a szemed körül, majd használd a gyűrűs és a középső ujjadat a krém eloszlatására. Mégpedig úgy, hogy indulj ki a szem alatti részen a belső szemzugtól, simítsd végig a bőrt a szem ívét követve, majd haladj felfelé a szemöldök irányába. Itt a szemöldökön és a szemöldök alatt is simítson az ujjad egészen az orrtőig, majd lefelé a belső szemzug irányába. Folytasd a mozdulatot 3-4 alkalommal. Mielőtt teljesen beszívódna a krém az egyik kezed mutató és középső ujjával kicsit húzd szét a bőrt a szemed alatt a külső szemzugnál. ( általában itt látszódnak a ráncok, ez a szarkaláb). Majd a másik kezed mutató ujjával belülről kifelé haladva apró körkörös mozdulatokkal simíts át itt is a bőrt.  Ezzel a mozdulattal nagyon jól be lehet kenni a krémet a ráncok mélyére is. Ha reggel nincs erre idő, akkor az esti szemkrémezésnél mindenképpen érdemes végig csinálni.

 

 

Ajánljuk:

Timexpert Rides Szemkontúr ránctalanító kezelés
Eye Focus Aktív Krém

Nappali ápoló:

Kozmetikum típusa: hidratáló, ránctalanító krém

Az érett bőr nappali ápolásánál a nedvességpótlás mellett a ráncokat is kell kezelni. Nagyon sok féle ránctalanító hatású kozmetikum van, de nem csak a hatóanyagokat, hanem a krém típusát is figyelni kell. Erre a bőrre nagyon jók a feszesítő hatású termékek. Nappal kisimítják a bőrt, könnyű rá sminkelni. A tápláló krémet inkább az esti ápolásnál javasolt használni. A nappali krém mellé, ha nem feszesítő hatású, akkor ajánlom a feszesítő emulziót, melyet a krém fölé kell feltenni. Egész napra szépen kisimítja a bőrt.

Ennél a típusnál a botox hatású krémeket csak akkor javaslom, ha hidratáló és tápláló hatású is egyben. Mivel ez a bőr laza szerkezetű a botox hatású anyag még jobban ellazíthatja az izmokat és ez a hatás nem mutat túl jól.

Ajánljuk:

Timexpert X-CELL Re-Creation Fiatalító-Regeneráló Krém
Algotherm Fiatalító Arcfeszesítő Krém
Year Less SPF 30 Bőrfiatalító- Oxigenizáló emulzió

Esti ápolási sorrend:

 

Sminklemosás:

Kozmetikum típusa: sminklemosó folyadék

Lehet folyadék vagy tej állagú, esetleg lemosóval átitatott kendő. A lényeg, hogy első lépés a smink eltávolítása sminklemosóval. Az arctej  is oldja a sminket, de akkor kétszer kell megtisztítani a bőrt, hogy teljesen tiszta legyen az arc és esetleg a szemet is csípheti.

Ajánljuk:

Express Sminkeltávolító és Szemkontúr Lemosó

Express olajmentes sminkeltávolító

Letisztítás, tonizálás és a szemkontúr ápolás ugyan az, mint reggel.

Éjszakai ápoló:

Kozmetikum típusa: éjszakai tápláló, ránctalanító krém

A nappali krém inkább a feszesítésről szólt, az éjszakai krém inkább legyen tápláló hatású. Mivel ez a típus nem minden esetben zsírhiányos, nem kell nagyon zsíros krémet használni. Inkább olyan hatóanyagokat tartalmazzon, melyek a bőr öregedési folyamataira hatnak. A thermo terápia nagyon jól beválik ennél a típusnál, mert a meleg hatására hatékonyabban szívódnak fel a krémek. Itt olvashatsz bővebben a thermoterápiáról.  Ilyenkor este érdemes az ampullákat vagy szérumokat is a bőrre kenni, mert az éjszaka folyamán zavartalanul szívódhat be a hatóanyag.

Ajánljuk:

Timexpert SRNS Intenzív Regegeneráló Komfort Éjszakai Krém

Kiegészítő ápolás:

Az érett bőrre is nagyon jó hatással van a  bőrradírozás. Ha nem érzékeny a bőr, akkor hetente lehet radírozni, a szemcsés radír is megfelel, de az enzimes peelingek üdévé varázsolják ezt a bőrtípust. Hetente egyszer egy  hidratáló, tápláló maszk használata is javasolt, itt is alkalmazható a meleg terápia.

Maszkok:

De LUXE ARANY KAVIÁR Arcápoló Maszk


Hydracure Hidractive Hidratáló Maszk

 

Ha kialakítottál egy jó ritmust az arcápolásban biztos, hogy ritkábban fordulnak elő problémák a bőröddel. A titka a megfelelő típusú kozmetikum kiválasztása és a helyes sorrend alkalmazása.

Töltsd le a saját Szépségkalendáriumodat, ahová bevezetheted, hogy milyen kozmetikumokat használsz a napi rutinodban.

Kérdésed van a témával kapcsolatban? Kérdezz bátran!

Email formájában vedd fel velem a kapcsolatot, ha tanácsadásra van szükséged! Vagy tedd fel a kérdésedet a cikkhez kapcsolódóan, hátha a válasz majd másnak is segít!

 

A kérdésedet itt is felteheted!

Szerző: Borsche Annamária

ugrás fel