thermoA hideg téli időben minden meleg jól esik a szervezetünknek. Forró tea, forró fürdő, egy meleg takaró vagy a szaunázás. Tágabban értelmezve ezek meleg terápiás eljárások. A meleg vagy thermo terápia a meleg alkalmazását jelenti.

A harmincas évek közepén a bőr védekező képessége a külső károsító hatásokkal szemben csökken. A környezeti hatásokon kívül különböző hormonális változások is végbe mennek a szervezetben. A bőr zsír és nedvességtartalma csökken, az elasztikus rostok veszítenek rugalmasságukból. A sok külső és belső tényező okozza a ráncok kialakulását.

A Christian Breton Labratórium tanulmányozta, hogyan lehet a bőr szöveteibe a leghatékonyabban eloszlatni a hatóanyagokat. Azt a felfedezést tették, hogy a bőr önmelegítő mechanizmusa fokozza a kozmetikumok felszívódását.

Meleg hatására a pórusok jobban kitágulnak, ezért az aktív hatóanyagok jobban eloszlanak a bőrben.Stimulálja a nyirokkeringést,gyorsítja az anyagcsere folyamatokat, így gyorsul a sejtek regenerálódása.az izmok meleg hatására ellazulnak, a bőr simábbnak tűnik. Csökken a szabadgyökök aktvitása, mely a korai bőröregedésért felelős.

A Christian Breton Age Priority sorozata ezt a megoldást alkalmazza a kozmetikumok hatékonyabb felszívódásának érdekében.

Javasolja, hogy a kisebb kiszerelésű termékeket a vásárló állítsa egy pohár meleg vízbe, majd az így átmelegedett emulziót kell felvinni a bőrre. Krémeknél pedig egy kis mennyiséget kell a tenyérbe tenni, jól bedörzsölni, majd utána bemasszírozni a bőrbe.

Tipp arcra:
Ha száraz, vízhiányos vagy érett a bőröd, akkor próbáld meg otthon az éjszakai krémmel a meleg terápiát! Tégy a tenyeredbe egy adag krémet, ha van otthon mandula, avokádó vagy oliva olaj, akkor abból cseppents 2 cseppet a krémhez, majd jól dörzsöld össze a tenyered. Addig kell dörzsölni, amíg érzed, hogy melegedik a krém. Majd masszírozó mozdulatokkal kend fel a bőrödre.

Tipp testre:
Próbáld ki a testápolót szintén ezzel a módszerrel felkenni. Dörzsöld össze a tenyeredbe a testápolót, majd így masszírozd be a bőrödbe a krémet.

Slim&Lift bőrfeszesítő emulzió arcra

Slim&Lift bőrfeszesítő emulzió arcra

A kozmetikában nagyon szerették a vendégek a meleg paraffin pakolást. Az elv ennél a kezelésnél is hasonló. Tápláló hatóanyagokat tettem a bőrre ampulla és krémmaszk formájában, majd egy gézlappal takartam be az arcot. Az előre felmelegített folyékony állagú paraffint pedig egy ecset segítségével kentem fel a géz tetejére. A paraffin úgy 15-20 perc múlva hűlt ki teljesen, ezután egybe lelehetett venni az egész maszkot. Az eredmény nagyon látványos volt.

Amellett, hogy látványos volt a bőrön a változás, nagyon kellemes érzés is. A maszk alatti hatóanyagok teljesen felszívódtak, a bőr feltöltődött, kisimult. A paraffintól pedig sima és lágy tapintású lett az arc.

Hasonló paraffin pakolást lehet kérni manikűrösnél, pedikűrösnél a kézre és a lábra is. Érdemes kipróbálni.

Christian  Breton Age Priority

Szerző: Borsche Annamária