Az első “Kedvenc sminkem és a Beautyblender” smink-és fotópályázat nem csak a jelentkezőknek volt izgalmas, hanem nekem is, mivel ez volt az első ilyen akciónk. Az öt tagú zsűri 39 smink közül választotta ki a győztest. Szempontjaink között volt, hogy mennyire illik a modellre a smink, összhatásában milyen az elkészült munka és hogy milyen szépen van elkészítve. Ezeknek a szempontoknak a legjobban most Farkas Zsanett munkája felelt meg. Most ő mutatkozik be ebben a cikkben.

Mondj magadról pár mondatot!

Farkas Zsanett vagyok, 19 éves jelenleg munkakereséssel foglalkozom, hogy besegítsek a háztartásba és hogy saját pénzből tudjam megvenni azokat a dolgokat amikre vágyok.

Mióta sminkelsz és vannak-e terveid azzal kapcsolatban, hogy komolyabban foglalkozol  a dologgal?

Ha jól emlékszem, 15 éves korom óta sminkelek de nem tudnám megmondani mikor nőtte ki oda magát, hogy eldöntöttem, én ezzel szeretnék foglalkozni. Ha ez a része nem is jön össze, akkor videó formában szeretném megosztani a tudásom. De még ez is, a videózás rész is messze van, hisz nem akarok a nagyközönség elé állni egy telefonnal készített felvétellel. Nem lenne meg a hangulata hogy nem látnám épp mit csinálok, látják-e a termék nevét, fókuszál egyáltalán a telefon.

Viszont nem telik úgy el egy nap hogy ne néznék meg egy listányi videót csak hogy tanuljak, fejlődjek tudjam hogy mit érdemes csinálni, mit pedig nem. A gépemen egy kis mappába sminkinspirációkat is gyűjtök amiket a jövőben elszeretnék készíteni.

 

zsanett

Farkas Zsanett

Miért szeretsz sminkelni?

 

A válasz nagyon egyszerű: Kifejezhetem magam vele, például az aznapi hangulatomat. Ha épp egy sötét füstös bumm bele sminkhez van kedvem, nem tart vissza az hogy mások szerint nappalra ez kicsit sok. Sokszor ugyan csak itthon ücsörögve, fogom és kisminkelem magam, mert valami az eszembe jut, hogy most én ilyen meg olyan sminket akarok. Utána készítek egy-két képet róla, ha jól sikerült, majd lemosásra kerül a dolog.

 

A smink, amit készítettél nagyon illik a szemedhez. Miért ez a kedvenc sminked és milyen színeket használtál az elkészítéséhez?

A sminkemről akkor egy két szó, először is hogy mért a kedvencem? Ahogy az előző részbe leírtam, mivel kifejezem vele önmagamat, aznap ezt éreztem közel magamhoz. Akiket érdekel,hogy milyen színekkel dolgoztam, esetleg azt a színt miből is használtam most leírom.

Alapként egy Astor – Eyeartist kajal-al alapot adtam a feketének. Feketének az Urban Decay – Naked 2 palettából -Blackout-ját használtam, a bordós szín pedig az Etude House – Play Color Eyes – So Hot Play palettájából – a Burning Red és a Temptation nevű szín összekeverésével került a szememre. Valamint hogy kissé feldobjam és mégse fekete szemceruzát használjak, helyette az A;t Fox – Black tea nevezetű szettjéből a Blind Red szemceruzát használtam.

A "Kedvenc sminkem" kategória győztes sminkje

A “Kedvenc sminkem” kategória győztes sminkje

Hol hallottál a sminkversenyről?

A versenyről a Forumshops nevű blog oldalán találtam rá, majd mentem rá a Kialakító blog linkjére, majd olvastam el a cikket. Rendesen elrekedtek a szemeim a nyeremények láttán, mégis úgy voltam vele, hogy nem fogok jelentkezni. Hogy miért, azt nem tudom. Egészen a verseny kezdetéig így voltam vele, de végül úgy döntöttem – Áhh egye fene, próbáljunk szerencsét, mit veszthetek. A verseny ideje alatt nagyon sok barátom támogatott, hittek bennem és hajtogatták hogy – Jaj, úgy is megnyered, nagyon jó vagy! Ami egy ilyen lánynak, mint én olyan, mint egy kisgyereknek egy talicska csokoládé. Soha nem gondoltam volna hogy végül tényleg igazuk lesz. Hálás vagyok érte nagyon, sőt rettentően ki se tudom fejezni magam rendesen. Persze ebben a zsűrinek volt a legnagyobb szava, így nekik is iszonyat hálás vagyok, sok önbizalmat pumpáltak ezzel belém, köszönöm!