tavaszi_hajapolas
Hamarosan beköszönt a tavasz és nem csak a bőr igényli a felkészülést a melegre és a napsütésre, hanem a hajunk is. Hajápolás témában nem annyira vagyok otthon, ezért szakértő segítséget kértem. A HairStore professzionális hajápoló termékeket forgalmazó üzlet két kolléganője Irma és Noémi felajánlották szakértelmüket, és a tavaszi hajápolás fontosságáról írtak egy cikket. Ezt olvashatjátok most a bogban.

A tavasz a vitaminok és ásványi anyagok koncentrált beépülésének időszaka, hiszen a téli hónapokban az étrendünk szegényesebb létfontosságú elemekben. Emellett a hajunknak extra hidratálásra van szüksége, ami a vízháztartás folyamatos fenntartását jelenti. A száraz hideg, a szél, a vastag sapkák és egy túlfűtött szoba, mind igénybe veszik a hajat és a fejbőrt.

Vitaminok, ásványok

 

Kiemelt figyelmet érdemel a B vitamin komplex, ami igen kiterjedt vitamincsalád, sok fajtája létezik, mindegyik típus megfelelő mennyisége a szervezetben létfontosságú. A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, hiányuk elsősorban emésztőrendszeri, bőrgyógyászati és idegrendszeri problémákat idéznek elő. A B-vitaminoknak nagy szerepük van a haj egészségében, hiányuk a haj és a bőr öregedését erősen elősegítik, egyes esetekben a korai őszülés oka is valamely B-vitamin típus hiányából adódik. Különösen fontos a B7-vitamin, melynek közismertebb neve biotin, vagy H-vitamin. Ez a vitamin gondoskodik a bőr, a körmök és a haj egészségéről, szépségéről.

A hajvédő vitaminoknál maradva feltétlenül meg kell említeni az E-vitamint, ami erős antioxidáns hatású, zsírban oldódó vitamin. Ebből adódóan megfékezi a hajhullást, lassítja az őszülést.

A pajzsmirigy rendellenes működését eredményezi a jód hiánya, amely manapság gyakori probléma, melynek a túlzott kiürülése a szervezetből azonnali hajhullást eredményez. A hajhullás szempontjából fontos nyomelemek között szerepel még, és elsődleges helyet foglal el a cink. Természetesen nem csak ebből a szempontjából fontos a szervezet számára, de a hajhullás ténye figyelmeztethet a cink hiányára.

Hidratálás, avagy nedvesség pótlás

 

A haj a bőrhöz hasonlóan kiszáradhat. A száraz haj matt hatású, szalmaállagú, és merev. Ezért a megfelelő nedvesség utánpótlásra szükség van. A száraz, meleg levegő megfosztja a hajat a nedvességtől. Ha a haj már amúgy is száraz, akkor a napi hajszárítás és a hevített hajcsavarók illetve kisimító vasak rövid időn belül sivatagi szárazságot eredményeznek hajszerkezetben és a fejbőrön. Ezért fontos a nedvességpótló samponok és ápolószerek használata. A leghatékonyabb alapanyagok ezekben a termékekben az Aloe vera, a glicerin, a panthenol, a selyem- és búzaproteinek, amik megkötik a nedvességet a hajszálak belsejében és minden hajszálat védőréteggel vonnak be, lesimítják a haj külső felszínét, a kutikulát. Ez a lezáró hatás hozzásegíti a haj nedvességének hosszabb ideig való megtartását.

Ajánljuk:

 

Milk_shake Conditioning whipped cream-Kondicionáló tejszínhab krém

Egy kiöblítést nem igénylő, színvédő tulajdonsággal is rendelkező, ápoló, hab állagú balzsam, ami 2012-ben sikerdíjas termék volt Londonban. A korszerű termék fejlesztés legújabb eredménye, mely a kondicionáló hatás spektrumát a haj optimális vízháztartás egyensúlyára és a hajszín védelmére összpontosította. A hajat lággyá és fényessé varázsolja, valamint életerővel tölti meg.
a “haj édes lágy ápolása”

Összetevők:

  • tejszín fehérje, ami kondicionál és helyreállítja a haj kérgét és kutikuláját speciális lágyító, ami hosszantartó hidratáltságot biztosít
  • integrity 41®, ami egy védett antioxidáns és védi a hajszínt

    milk_sake_hab

    Milk_shake Conditioning whipped cream-Kondicionáló tejszínhab krém

HairStore-bemutatkozás:

Két olasz professzionális hajkozmetikai termékekkel foglalkozó cég (Z.one concept, Selective professional) kizárólagos magyar forgalmazói. 13 éve vannak a magyar piacon, de eddig csak fodrászoknak értékesítettek területi képviselőkön keresztül. Tavaly decemberben nyitották az első referencia üzletünket (Budagyöngye Bevásárlóközpont Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 121.), ami már megnyitotta az utat a végfogyasztó, vagyis a hajukkal otthon minőségi szinten foglalkozni vágyó emberek felé. Hitvallásuk az, hogy a vevő egy rövid haj- és fejbőrvizsgálat után a számára legmegfelelőbb termékeket kapja a kezébe és hozzá részletes szaktanácsadást a termékek precíz használatáról.

Ezeket a termékeket világszerte 46 országban forgalmazzák és prémium minőségű kategóriát képviselnek, így elengedhetetlen a termékek ismeretének magas szintű elsajátítása. Ezért szakembereik folyamatosan részt vesznek a két olasz cég oktatásain, továbbképzésein, megismerve az újdonságokat is.

Szöveg: Szász Irma és Vertetics Noémi

hairstore
A Milk_shake termékekről még itt olvashattok!