Kezdőoldal / Pattanásos a bőröm

Pattanásos a bőröm

pattanasaim-vannakA pattanásos bőr kezelése elég nehéz, hiszen a pattanások kialakulásának sok oka lehet. Létezik a kamaszkorban kialakuló akné, mely a hormonok változásával magyarázható. De van, az egyre gyakrabban előforduló felnőttkori akné, mely a kamaszkort már elhagyó felnőtteknél fordul elő. Itt is sokszor hormonális változások vannak a háttérben, mert gyakran a fogamzásgátló tabletta abbahagyását követően alakulnak ki a gyulladások. De okozhatja a sok negatív stressz, s a nem megfelelő táplálkozás is. Mindenesetre a felnőttkori akné kezelése elég összetett feladat, hiszen sokszor olyanoknál alakul ki, akiknek már anti-agingra is szükségük lenne. Ebben az esetben az első lépés a gyulladás megszüntetése, majd utána az öregedés gátlás.

A pattanásos bőr ápolásának legfontosabb lépése a bőr letisztítása nem csak este, hanem reggel is. A pattanások biztos, hogy valamilyen gyulladásos folyamatot jeleznek, mely könnyen tovább terjedhet, elfertőződhet a bőrön. Ezért akinek pattanásos a bőre minden este és reggel alaposan tisztítsa meg a bőrét olyan tisztítóval, mely eltávolítja a faggyút, a szennyeződéseket a bőrről. Soha ne használjon tisztítás gyanánt tonikot, mert az nem képes megfelelően megtisztítani a bőrt. A tonizálás mindig a tisztítás utáni lépés legyen.

Harmadik lépés a hidratálás. Sokan nem kenik a bőrüket, mert azt hiszik a krémtől súlyosbodik a bőrük állapota. Ez abban az esetben igaz is, ha nem megfelelő krémet használnak. Ha nem hidratálják a bőrüket, súlyosbodhatnak a problémák. Még zsírosabb lesz a bőr és a pattanások is nehezebben gyógyulnak.

Segítségre van szükséged? Írj kozmetikus szakértőnknek!

ugrás fel