Kezdőoldal / Szemkörnyéki gondjaim vannak

Szemkörnyéki gondjaim vannak

szemkornyeki-problemakA szemkörnyékén többféle probléma kialakulhat. A leggyakoribbak a ráncok, de gyakori a duzzadt és a sötét karikás szem is.

A duzzadt karikás szem ápolásánál fontos, hogy szemkrém helyett inkább szemzselét érdemes használni, mert az ilyen típusú kozmetikum felkenve enyhe nyomást gyakorol a bőrre, ezzel csökkentve a duzzanatot. Érdemes még hűtőbe tárolni ezeket a szemápolókat és hűtve használni a szem köré.

A sötét karikás szem lehet egy öröklött tulajdonság, de a mozgásszegény vagy oxigénhiányos életmód is okozhatja. Az ilyen típus ápolására léteznek célzott kozmetikumok, érdemes ezeket használni.

A harmadik problémakör a szem körüli ráncok, más néven szarkalábak. Ezek a ráncok már kialakulhatnak egész fiatalon is, mivel ezen a területen a legvékonyabb a bőr, általában zsír- és vízhiányos, ami kedvez a ráncok kialakulásának. Szemápoló választásánál azonban érdemes figyelembe venni, hogy milyen mélységű ráncokról van szó és mitől alakulhattak ki. Ha valakinek zsírhiányos ez a terület és nagyon mély ráncai vannak, akkor mindenképpen egy tápláló szemkrémet vagy szembalzsamot érdemes választania. Ha csak akkor látszódnak a ráncok, ha mosolyog vagy beszél, akkor nagyon jól tudnak működni a botox hatású termékek.

Segítségre van szüksége? Írjon kozmetikus szakértőnknek!

ugrás fel